Fostul vicepremier polonez Andrzej Lepper s-ar fi sinucis din motive financiare

Autorităţile au discutat până în prezent cu ultimele persoane care l-au văzut pe Lepper şi cu angajaţii partidului Autoapărarea.

 

Lepper a fost văzut ultima dată în viaţă în jurul orei locale 8.30 (9.30 ora României), iar decesul ar fi survenit în jurul orei 12.00 (13.00 ora României), potrivit Radio Polonia.

 

Poliţia a precizat că în moartea liderului populist nu pare să fi intervenit o altă persoană.

Medicii au examinat cadavrul de vineri, la ora 22.00 (23.00 ora României), până sâmbătă la ora 3.00 (4.00 ora României). Acesta prezintă o leziune în zona gâtului specifică morţii prin spânzurare. Însă cauza oficială a decesului va fi stabilită în urma autopsiei, ce va fi ordonată, probabil, luni.

 

Biroul lui Lepper şi telefonul său mobil au fost sigilate de autorităţi, în vederea deschiderii unei anchete.

 

Andzej Lepper a fost fondatorul şi preşedintele partidului Autoapărarea. Fost boxer şi crescător de porci, el a candidat de patru ori la alegerile prezidenţiale. În 2005, el a primit 15% din voturi, ocupând a treia poziţie. Cu cinci ani mai devreme, în 2000, el obţinuse 3% din sufragii.

 

În 2010, Comisia Electorală Centrală i-a respins candidatura, din cauza cazierului său. El a fost găsit vinovat de defăimarea unor politicieni în 2001, inclusiv a lui Donald Tusk, Jerzy Szmajdzinski, Pawel Piskorski, Andrzej Olechowski şi Wlodzimierz Cimosiewicz.

 

Andrzej Lepper a fost acuzat de defăimare cu premeditare şi a fost condamnat la cinci ani de detenţie, cu suspendare.

 

De asemenea, el a fost condamnat la doi ani şi trei luni de detenţie pentru agresarea sexuală a unei angajate a partidului său. El a depus apel la sentinţă, spunând că acuzaţiile sunt motivate politic.

 

Între 2006 şi 2007, formaţiunea sa a făcut parte din coaliţia de guvernare alături de Partidul Lege şi Justiţie al fraţilor Kaczynski. El a servit ca ministru al agriculturii şi dezvoltării rurale şi vicepremier, dar a fost demis, fiind acuzat de corupţie. Anterior, el a fost vicepreşedinte al Parlamentului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed