AcasăExterneFuria lui Putin împotriva civililor ucraineni poate anunța o nouă fază brutală...

Furia lui Putin împotriva civililor ucraineni poate anunța o nouă fază brutală a războiului. Nu acceptă să fie învins și umilit

Cea mai recentă demonstrație de brutalitate și răzbunare a lui Vladimir Putin ar putea fi un acces de furie din cauza exploziei podului din Crimeea – și care îi este caracteristic. Dar țintirea fără discernământ a civililor ucraineni de către acesta ridică, de asemenea, perspectiva unei noi turnuri îngrozitoare într-un război brutal și mult mai sângeros, arată o analiză CNN.

Luni, rachetele rusești au avariat o pasarelă din Kiev, care este un loc turistic popular, au sfâșiat intersecții la ora de vârf și s-au prăbușit lângă un loc de joacă pentru copii. Întreruperile de curent au cuprins întreaga țară, în unele locuri tăind alimentarea cu apă și transportul, în lovituri care au amintit de teroarea provocată asupra civililor în primele zile ale invaziei, dar care a scăzut în mare parte în ultimele luni.

Atacurile au anihiliat aparența de normalitate pe care locuitorii orașelor, care au petrecut luni de zile în timpul războiului în metrouri transformate în adăposturi antiaeriene, au reușit să o restabilească în viețile lor și au stârnit temeri legate de noi lovituri.

Mesajul a fost evident pentru toată lumea. Putin nu intenționează să fie umilit. El nu se va recunoaște învins. Și este foarte pregătit să provoace un carnagiu civil și teroare fără discriminare ca răspuns la șirul de răsturnări de situație pe câmpul de luptă.

Dar țintele de luni au avut, de asemenea, puțină valoare militară și au servit pentru a reflecta nevoia lui Putin de a găsi noi ținte din cauza incapacității sale de a provoca înfrângeri Ucrainei pe câmpul de luptă.

Bombardarea instalațiilor energetice, în special, a părut a fi un indiciu lipsit de subtilitate al mizeriei pe care președintele rus ar putea să o provoace odată cu venirea iernii, chiar dacă forțele sale se retrag în fața trupelor ucrainene care folosesc arme occidentale.

Această posibilitate ca Putin să anunțe o nouă turnură sângeroasă într-un război care a trecut prin mai multe faze strategice de la invazia din februarie a cântărit greu în mintea liderilor politici și militari de la Washington, luni. Reacția lor a fost presărată cu repulsie că Putin dezlănțuie din nou un război insensibil împotriva civililor, care amintește de ororile Europei din secolul XX.

Cum ar trebui să răspundă SUA

Atacurile asupra civililor, care au ucis cel puțin 14 persoane, au atras, de asemenea, o nouă atenție asupra următoarelor măsuri pe care SUA și aliații săi trebuie să le ia pentru a răspunde, după ce au trimis deja miliarde de dolari în arme în Ucraina, într-un război efectiv prin procură cu Moscova.

Președintele Joe Biden a vorbit luni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și a oferit sisteme aeriene avansate care ar putea ajuta la apărarea împotriva atacurilor aeriene rusești, dar Casa Albă nu a precizat ce anume ar putea fi trimis.

John Kirby, coordonatorul pentru comunicare strategică în cadrul Consiliului Național de Securitate, a sugerat că Washingtonul privește cu ochi buni solicitările Ucrainei și că este în contact cu guvernul de la Kiev aproape în fiecare zi. „Facem tot ce putem în pachetele ulterioare pentru a răspunde acestor nevoi”, a declarat el pentru CNN.

De asemenea, Kirby nu a putut spune dacă Putin își schimbă definitiv strategia, trecând de la un război pierdut pe câmpul de luptă la o campanie pentru a lovi în moralul civililor și a provoca pagube devastatoare orașelor și infrastructurii ucrainene, deși a sugerat că este o tendință care se dezvoltă în ultimele zile.

„Probabil că a fost ceva ce plănuiau de ceva timp. Acum, asta nu înseamnă că explozia de pe podul din Crimeea ar fi putut accelera o parte din planificarea lor”, a declarat Kirby.

Un atac asupra civililor ar fi în concordanță cu CV-ul noului general rus responsabil de război, Serghei Surovikin, care a servit în Siria și Cecenia. În ambele locuri, Rusia a bombardat fără discernământ zone civile și a ras de pe fața pământului cartiere întregi și infrastructuri, fiind acuzată de comiterea unor încălcări grave ale drepturilor omului.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.