George Soros, suspectat că finanțează protestele împotriva loviturii de stat din Myanmar

Contestatarii juntei militare au lansat o mișcare de nesupunere civică în încercarea de a-i face pe generali să renunțe la putere, să o elibereze pe lidera guvernului dat jos de la putere prin lovitura de stat și să recunoască victoria partidului acesteia la alegerile din noiembrie 2020, potrivit digi24.ro

 

 

Mărturia unei balerine românce după vaccinarea cu AstraZeneca: Soțul m-a resuscitat. Striga: respiră!

 

 

Armata a răspuns cu reprimarea sângeroasă a protestelor pro-democrație, ucigând peste 180 de persoane de la momentul declanșării manifestațiile și până în prezent. Totodată, Suu Kyi dar și alți politicieni și membri ai administrației civile au fost puși sub acuzare.

 

 

Cel mai negru bilanț din acest an privind infectările cu COVID-19. Sunt și peste 130 de morți

 

 

Ziarul Global New Light din Myanmar, folosit în ultimii ani de forțele armate pentru a-și face publice mesajele, susține că Fundația pentru o Societate Deschisă (Open Society) a transferat fonduri fără a solicita permisiunea Departamentului pentru Schimburi Externe.

 

Grupul ar fi schimbat apoi 1,4 milioane de dolari în kyat, moneda locală, „fără respectarea regulilor și reglementărilor necesare”, potrivit ziarului.

Publicația a sugerat apoi că ONG-uri care nu au fost identificate „oferă asistență în numerar mișcării de nesupunere civică”.

Totodată, ziarul a dezvăluit că economistul șef al fundației a fost interogat vinerea trecută cu privire la „fluxurile de numerar înspre mișcarea de nesupunere civică”. Acum, autoritățile din Myanmar caută și alți 11 angajați ai Open Society pentru a-i interoga, potrivit aceleiași surse.

articolul integral aici:

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed