Germania va găzdui în mai o reuniune G20 pe tema reformei reglementării sistemului financiar

Totodată, ministrul Finanţelor de la Berlin, Wolfgang Schaeuble, a declarat într-un interviu pentru ziarul Welt am Sonntag că propunerile lansate în această săptămână de preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, au crescut şansele ca liderii G20 să ajungă la un acord internaţional pe tema reglementării băncilor.

„Este important să nu ne relaxăm acum eforturile pe plan internaţional. Vom aduce şi idei prorpii la această dezbatere”, a arătat el.

Anterior, revista germană Der Spiegel susţinea că miniştrii de finanţe, şefii băncilor şi echipe de experţi din statele G20 vor fi invitaţi la conferinţa care va avea loc la Berlin la sfârşitul lunii mai.

Scopul reuniunii ar fi accelerarea coordonării din interiorul Grupului celor mai mari 20 de economii dezvoltate şi emergente ale lumii, potrivit Der Spiegel.

Germania ar dori să împiedice ţările G20 să lucreze pe cont propriu la proiecte de supraveghere şi reglementare a sistemului financiar, scrie revista germană.

Obama a propus recent o serie de măsuri care vizează pe de o parte reducerea riscurilor la care se expun băncile şi, pe de altă parte, restrângerea anvergurii şi complexităţii marilor grupuri financiare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed