Gheţea: Normele privind impozitarea dobânzilor vor apărea în această săptămână (VIDEO))

„Există promisiunea MFP că vom avea norme (la legea privind impozitarea veniturilor din dobânzi – n.r.), probabil, în cursul acestei săptămâni. Aceasta este o informare neoficială primită de la colegii noștri din Ministerul Finanțelor”, a spus Ghețea, care ocupă și funcția de președinte al CEC Bank, după seminarul „Mediafax talks about banking”.

El a precizat că CEC Bank a aplicat impozitarea întregii dobânzi și, în cazul în care va exista o altă abordare, va chema clienții pentru a le returna banii.

Ghețea a mai spus că ARB a solicitat Ministerului Finanțelor o clarificare, care a fost primită în cursul zilei de marți, dar nu a putut să dea detalii despre conținutul acesteia.

„Nu cred că impozitarea veniturilor din dobânzi îi va descuraja pe români, pentru că impozitarea dobânzilor a mai avut loc în România. Este de asemenea un lucru care se întâlnește și în alte state. Sper din toată inima că într-un termen relativ scurt să se revină și să nu se mai impoziteze dobânzile”, a spus Ghețea.

Întrebat despre posibile modificări ale sistemului de provizionare, șeful ARB a spus că ultimele discuții purtate cu BNR pe această temă au avut loc cu circa o lună în urmă.

„Înțelegerea mea la acel moment a fost că, pentru moment, în conformitate cu acordul încheiat cu Fondul, nu este loc pentru modificarea sistemului de provizionare, respectiv relaxarea acestuia”, a precizat Ghețea.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed