Google e pe „moarte”: Care este cel mai bun motor de căutare?

  • Ce motor de cautare isi da cele mai utile informatii?

 

Informatia online este un domeniu destul de ciudat. Vine in cantitate mare insa nu foarte substantiala.

 

Internetul este, fara indoiala, cea mai puternica unealta inventata vreodata. De aceea Google face o gramada de bani, pentru ca a devenit aproape sinonim cu internetul pentru multe persoane. A cauta pe Google este acelasi lucru cu existenta online. Dar cat de corect este? De ce sa fie Google cel mai important jucator de pe piata? Si mai mult – cat de curata este de fapt informatia pe care o da Google?

 

(w460) Banner 1 p

 

  • Google devine prea comercial?

 

Cea mai mare si cea mai populara optiune de cautare online este, bineinteles, Google. Dar in ciuda acestui status important, compania nu se comporta prea bine atunci cand vine vorba de livrarea de informatii curate si concrete in urma cautarilor. De ce? Google are prostul obicei de a afisa site-uri care vin de la partenerii sai sau de pe Google+.

 

Mai mult, Google pune in display o gramada de reclame enervante si o gramada de magazine care te indeamna sa cumperi anumite lucruri.

 

Google recunoaste si tara din care faci cautarea. De exemplu, daca esti in Suedia, iti va arata automat rezultate aproape de tine – chiar daca tu nu vrei asta. Din pacate, nu exista variante pentru a putea dezactiva aceasta „optiune” de locatie.

 

  • Solutia: Bing, DuckDuckGo, Yandex ?

 

  • Bing

 

Poti sa incepi sa-ti indrepti atentia spre Bing. Produsul a primit o multime de critici, dar trebuie sa ne concentram pe aspectele pozitive. Microsoft tocmai a lansat o noua interfata de cautare pentru Bing, care a curatat motorul de toate impuritatile de care dai pe Google.

 

De asemena, Bing nu te streseaza cu reclame inutile.

 

  • DuckDuckGo

 

Tanarul motor de cautare DuckDuckGo ofera utilizatorilor sai o practicalitate mult dorita si extraordinara – intimitatea! Motorul devine din ce in ce mai popular pe masura ce Google si-a tot modificat politica de intimitate care le da voie sa isi urmareasca utilizatorii. Pentru inceput, DuckDuckGo nu iti va inregistra adresa de IP si nici nu va pastra jurnale cu activitatea ta online. Si daca asta nu ajunge – DuckDuckGo nu are deloc reclame, arata rezultate simple si relevante si alte sugestii de cautare

 

  • Yandex

 

Acesta este un motor de cautare rusesc – dar destul de puternic si amenintator pentru Google. Chiar daca esti mai suspicios din fire, iti garantam ca acest produs rusesc functioneaza excelent.

 

Daca pentru Google, un site trebuie sa aiba continut unic si folositor, pentru Yandex, un site bun trebuie sa aiba, pe langa cele de mai sus, si linkuri de incredere. Acesta ar putea fi locul ideal unde sa cauti informatii pentru o lucrare de cercetare, de exemplu.

 

  • Poate Google sa piarda dominanta pietei?

 

Potrivit compete.com, aceasta teorie este foarte posibila, iar procesul de degradare a Google a inceput deja. Studiul arata ca motoare de cautare ale Google (Google si AOL) detineau 69% din piata in iulie 2011, dar procentul a scazut la 68,3%. Bing avea 31% din piata in iulie 2011 si s-a ridicat la 31,7%. Aceaste informatii pot fi luate ca si fluctuatii ale pietei, dar exista si posibilitatea ca Google sa inceapa sa piarda teren in fata noilor motoare de cautare.

 

Mai mult decat atat, expertii speculeaza ca Facebook lucreaza la construirea propriului motor de cautare. Google este sub atac direct al Facebook la ora actuala.

 

Asa ca daca adaugam si motorul de cautare Facebook la cele deja existente: DuckDuckGo, Blekko, Yandex, Baidu si multe altele ne uitam la o foarte probabila prabusire a Google.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed