Google îl aniversează pe autorul celei mai scumpe cărţi, John James Audobon. VIDEO

John James Audobon s-a născut în colonia franceză Saint Domingue (Haiti de astăzi) şi şi-a petrecut copilăria şi tinereţea în Franţa. În 1803 Audubon a plecat în Statele Unite.

Pe lângă realizările artistice ca pictor, John James Audobon s-a remarcat prin cataloagele şi cărţile în care ilustra cu o măiestrie desăvârşită natura. Cea mai celebră operă este volumul Birds of America (Păsările Americii) care cuprinde peste 1.000 de ilustraţii cu 500 specii de păsări realizate în mărime naturală. Din această carte mai există în lume 119 exemplare, dintre care 108 sunt expuse în muzee.

Cartea a fost vândută în 7 decembrie 2010 pentru 10.270.000 de dolari. Precedentul record era deţinut de aceeaşi carte, acum zece ani un exemplar fiind vândut pentru 8,8 milioane de dolari.

In lume exista numai 119 exemplare ale faimoasei carti din secolul XIX, dintre care 108 sunt detinute de muzee. Restul apartine unor norocosi care urmeaza sa le vanda sau unor colectionari instariti care se bucura de ele sau abia asteapta sa le detina, pentru ca noua licitatie se va tine in scurt timp. Cartea contine 1000 de ilustratii cu pasarile din America, din peste 500 de specii diferite.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed