Google lansează propria reţea de fibră optică. Clienţii vor beneficia de viteze de până la 1Gb/s

0

Google spune că mişcarea sa este parte a “dorinţei de a aduce o contribuţie semnificativă ţelului comun de a oferi internet mai bun şi mai rapid pentru fiecare”.

Până pe 26 martie compania va primi cereri de la consumatori, privind locaţiile care ar putea benefecia de serviciile sale. Google a subliniat că nu are de gând să extindă reţeaua la nivel naţional sau să o exporte în Europa.

Compania speră că un internet mai rapid va încuraja inovaţia: “Vrem să vedem ce pot face dezvoltatorii şi consumatorii cu viteze foarte mari ale conexiunii, cum ar fi crearea unor noi aplicaţii şi servicii care să consume intensiv lungimea de bandă, sau alte lucruri pe care încă nu ni le putem imagina”. De asemenea, Google vrea să experimenteze noi modalităţi de a construi şi opera o reţea de internet.

Proiectul va fi unul “open access”, asta va oferi celorlalţi operatori de internet posibilitatea de a folosi cablurile Google ca parte a propriilor reţele.

Timothy Horan, analist al Oppenheimer & Co, a declarat pentru Reuters că preţul pentru construcţia reţelei broadband va varia între 1.000 şi 2.000 de dolari pentru fiecare client, în cazul în care Google va opta pentru cumpărarea reţelelor de fibră optică nefolosite, existente deja în mai multe oraşe.
Google nu a spus când se va lansa reţeaua sau cât vor costa serviciile sale.