Grupul Energetic Tender disponibilizează până la finele anului până la 500 angajaţi, din cauza crizei

"În prezent, Grupul Energetic Tender (GET) are peste 2.300 de angajaţi, fiind unul din cei mai importanţi angajatori autohtoni. Din cauza crizei economice, care şi-a pus amprenta şi asupra domeniului nostru de activitate, este nevoie de o restructurare a companiilor din grup, ceea ce va duce la disponibiliarea a 300-500 de persoane, până la sfârşitul acestui an", a declarat într-un interviu pentru Agenţia NewsIn Peter Eisenkolb, managerul austriac al Vulcan International, compania care administrează GET.

Potrivit lui Peter Eisenkolb, strategia grupului energetic se concentrează pe trei direcţii importante: creşterea substanţială a vânzărilor, în conformitate cu vasta capacitate de producţie a grupului, încheierea unor parteneriate de durată cu producători de echipamente de vârf din domeniul energetic şi cel de mediu, în Europa, Rusia şi SUA, reducerea costurilor prin sinergii în cadrul grupului, precum şi o creştere a productivităţii.

"Tender Grup se concentrează pe patru domenii de business: Petrol şi Gaze, Industrie, Infrastructură, Real Estate. Toate aceste pieţe arată un potenţial uriaş, mai ales în România. Dar pentru ca dezvoltarea grupului să poată fi susţinută şi pentru a putea trece peste această perioadă economică destul de neagră, este nevoie de măsuri austere. Se întâmplă peste tot în lume. Mai mult, avem o încredere foarte mare în puterea, know-how-ul şi dorinţa de a reuşi a oamenilor care lucrează în aceste companii, astfel încât la final să ne putem bucura împreună de rezultate excepţionale. Pe scurt, cam acestea sunt raţiunile din spatele acestei decizii privind disponibilizările", a precizat managerul Vulcan International.

Totodată, Peter Eisenkolb a adăugat faptul că Grupul Energetic Tender îşi concentrează atenţia asupra proiectelor de reabilitare energetică şi service, dar şi asupra energiei regenerabile (cum este de pildă producţia de biomasă), deoarece marile investiţii în domeniul energetic au fost amânate. "Ca urmare, în ceea ce priveşte Vulcan SA, în primele nouă luni ale acestui an, vânzările la export pentru industria energetică s-au dublat comparativ cu perioada similară a lui 2008", spune Eisenkolb.

Grupul Energetic Tender are peste 2.300 angajaţi şi este parte a grupului Tender, conţinând companiile Vulcan Bucureşti, FECNE, Nuclearmontaj şi UPRUC.

Grupul Tender desfăşoară activităţi în domenii precum: energetic, servicii în industria petrolului şi gazelor, prospecţiuni geologice, infrastructură rutieră, imobiliare, agricultură, turism şi aviaţie.

Sursa: NewsIn

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed