Hoyo a amânat din nou, pentru luna mai, începerea producţiei de tractoare la Râşnov

Decizia a fost luată din cauza unor „operaţiuni birocratice şi recepţionării târzii a unor transporturi”, a declarat Denisa Vasilescu, directorul executiv al fabricii, care controlează indirect 20% din uzină, relatează Mediafax.

Ea nu a furnizat informaţii suplimentare.

Producţia primelor tractoare a fost din decembrie pentru aprilie din cauza unor întârzieri la lucrările de la secţia de montaj a uzinei.

Clădirea în care va funcţiona fabrica a fost inaugurată în septembrie.

Uzina va produce anual peste 20.000 de tractoare şi se află în prima fază de dezvoltare, care a necesitat fonduri de 20 de milioane de euro pentru construcţia unei hale în care se vor face asamblări ale componentelor importate din China.

Hoyo Agricultural Machinery Equipment va asambla şi produce la Râşnov opt tipuri de tractoare cu capacităţi cuprinse între 25 şi 120 de cai putere şi preţuri pornind de la 6.500 de euro.

Uzina de la Râşnov este controlată de firma chineză Hoyo – SHK Modern, parte a grupului Shantuo Agricultural Machinery Equipment, cu o participaţie de 80%, restul acţiunilor fiind deţinute de firma românească Goldex Industry. Denisa Vasilescu deţine integral firma Goldex Industry.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed