Încă un pod cu probleme în judeţul Neamţ – O bucată din podul de pe DN 15 B s-a surpat, în zona localităţii Petru Vodă / Traficul, restricţionat pentru maşinile de mare tonaj

0

”Pompierii de la Garda 2 de intervenţie Poiana Teiului intervin pentru asigurarea zonei ca urmare a desprinderii unei bucăţi din structura căii de rulare a podului de pe DN 15 B în comuna Poiana Teiului, în zona  intersecţiei spre Mănăstirea Petru Vodă”, anunţă, luni seară, ISU Neamţ.  

Centrul Infotrafic a precizat că incidentul a survenit la  kilometrul 8+600 metri.  

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza surpării carosabilului pe un pod pe DN 15B Târgu Neamţ – Poiana Largului, la kilometrul 8+600 metri, în zona localităţii Petru Vodă, judeţul Neamţ, a fost luată măsura restricţionării circulaţiei autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone”, a transmis Centrul Infotrafic.  

Sursa citată a precizat că traficul pentru autoturisme cu masa mai mică de 3,5 tone se desfăşoară pe un fir, alternativ. 

La începutul lunii iunie, un pod rutier peste râul Siret s-a rupt, în judeţul Neamţ, iar un autocamion şi o autoutilitară au fost surprinse în zonă. În urma acestui eveniment, un bărbat a fost rănit.  

Podul fusese reabilitat recent, fiind unul dintre obiectivele intens promovate de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.  

Podul a fost finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală