Începe Prima Casă 2. Citeşte despre condiţii, costuri suplimentare, sfaturi şi ponturi pentru program (VIDEO)

În funcţie de proprietatea pe care vor să o cumpere, solicitanţii vor beneficia de garanţii între 60.000 şi 75.000 de euro în Programul Prima Casă 2. Principala condiţie pentru a putea lua credit este ca solicitantul să nu fi deţinut anterior nicio proprietate. Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea, a declarat că, într-o primă fază, vor fi acceptate cereri de credite pentru locuinţe, urmând ca în maxim două săptămâni să poată fi depuse şi cereri pentru construcţia de locuinţe în asociere.

Şi asta pentru că normele de aplicare a Programului Prima Casă pentru acest tip de construcţii nu au fost încă finalizate.

„Convenţia, textul este la Monitorul Oficial şi, în momentul în care va fi publicată, vom putea semna cu Fondul de Garantare. Finanţările şi garantările acelor proiecte care sunt prevăzute a fi iniţiate de un grup de constructori, de un grup de oameni care se asociaz,ă vor fi şi ele disponibile, cred eu, înainte ca primele asociaţii sa fie constituite”, a precizat preşedintele ARB, Radu Graţian Gheţea.

Cum îţi iei locuinţă prin programul Prima Casă în 5 paşi

Pasul 1: cheltuieli şi costuri suplimentare

Pasul 2: care sunt actele cerute de bancă

Pasul 3: la ce să fiţi atenţi în relaţia cu vânzătorul

Pasul 4: precontractul şi contractul de vânzare-cumpărare

Pasul 5: care este traseul dosarului

Cum rişti să pierzi banii plătiţi ca avans

Sfatul avocatului pentru cumpărători

S-au împărţit garanţiile de stat pentru Prima Casă 2. Vezi câte credite acordă fiecare bancă

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed