Industria de jocuri de noroc ar urma să treacă prin anumite schimbări în 2022

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), autoritatea care reglementează industria românească de gambling, a generat încasări în valoare de peste 220 de milioane de euro în 2021 din autorizații, licențe, taxa de viciu și taxa de videoloterie, dar și din amenzi, conform ultimului raport anual de activitate. Per ansamblu, jocurile de noroc reprezintă o afacere profitabilă pentru statul român, care primește în jur de 600 de milioane de euro anual de la operatorii care activează în acest sector, precum și din impozitele pe care le rețin de la fiecare câștigător. Sectorul este și mai atractiv din prisma faptului că are un grad de colectare de 100%, astfel încât tot ce se datorează se virează imediat către bugetul de stat.

Deși cel mai consumat joc de noroc din țara noastră este loteria, compania statului a început să lucreze la dezvoltarea unei platforme de pariuri online, ca „un răspuns la așteptările jucătorilor”, care în ultimii doi ani s-au obișnuit cu confortul și numeroasele beneficii oferite de operatorii din spațiul virtual. Casele de pariuri online din România se iau la întrecere la capitolul ofertelor promoționale pe care le pun la bătaie pentru jucători. Accentul este pus în primă fază pe noii jucători, care pot revendica pachete de bun venit, care pot ajunge și până la 1750 LEI la unele agenții, informează cote-pariuri.ro. Prin intermediul parteneriatelor pe care le leagă cu fotbaliști, antrenori sau cu alte personalități din lumea sportului, operatorii organizează periodic tot felul de campanii prin care își doresc să-i atragă și pe alți jucători. Acțiunile operatorilor se canalizează și pe retenție, motiv pentru care ofertele nu încetează să curgă nici pentru utilizatorii care au deja o vechime, însă ultimele propuneri din sfera politicului ar putea să modifice regulile jocului.

La sfârșitul anului trecut, în Moldova, s-a aprobat interzicea reclamelor la jocuri de noroc în spațiul radio-tv, online, dar și în ceea ce privește panourile stradale, iar deputații USR din România au propus deja o serie de noi reglementări pentru țara noastră:

„Se va schimba legislația ce vizează jocurile de noroc. Trebuie să înțelegeți că jocurile de noroc sunt reglementate și supra-reglementate. Oficiul Național al Jocurilor de Noroc urmărește activitatea celor din domeniu. Și este reglementată publicitatea în acest sens, o să vedeți că nu poți să vezi ce se întâmplă înăuntru, din stradă. În momentul în care deschizi ușa la o astfel de locație, nu ai voie să vezi nimic din sală, trebuie să faci câțiva pași, în cazul în care un copil deschide ușa din greșeală să nu fie tentat să intre”, a afirmat deputatul USR, Andrei Drancă.

„Nu avem nicio limitare în ceea ce privește aparatele de sloturi din zona școlilor. Nu avem nicio limitate în ceea ce privește locațiile pentru pariuri în zona școlilor. Iar chestia asta va fi abordată în proiectul de lege ce sper eu să fie depus în următoarele 2 luni”, susține Raluca Curelariu, consilier local USR.

Noile propuneri nu vizează însă numai agențiile de pariuri și sălile de jocuri, ci și pe operatorii din mediul online:

„Așa cum am scos reclamele de la tutun de pe televizor, la fel trebuie să scoatem și reclamele pentru jocuri de noroc de pe televizor, dar și din mediul online. Vedeți reclame la țigări pe Facebook? Nu mai sunt. Lucrul acesta trebuie aplicat și la jocurile de noroc”, spun USR-iștii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed