Investitorii Tesla vor să-l arunce peste bord pe Elon Musk, după ce și-a dat un bonus de 55 mld. dolari

0
6
Investitorii Tesla vor să-l arunce peste bord pe Elon Musk, după ce și-a dat un bonus de 55 mld. dolari

O firmă de consultanță extrem de influentă, PIRC, le-a recomandat acționarilor Tesla să îl tragă pe linie moartă pe însuși fondatorul companie.

Solicitarea a venit pe măsură ce furia investitorilor pare să fi ajuns la apogeu după semnarea planului de bonusuri, care i-ar putea plăti o sumă record directorului executiv – nu mai puțin de 55,8 miliarde de dolari, potrivit The Guardian.

Consultanții le cer investitorilor să voteze împotriva pachetului salarial pe care boss-ul Tesla și l-a acordat singur, motivând că acordul îl „îmbogățește în mod nedrept pe directorul executiv”.

Conform raportului citat în presa americană, membrii Consiliului de administrație, inclusiv CEO-ul Elon Musk, și-au acordat pachete compensatorii excesive pe o perioadă de trei ani, care le-ar fi permis directorilor să se „îmbogățească pe cheltuiala companiei”.

Firma PIRC a avertizat că decizia lui Musk reprezintă „un risc grav de vătămare a reputației pentru companie și pentru acționarii acesteia”. Potrivit raportului, frecventele izbucniri ale lui Musk pe Twitter au costat Tesla milioane de dolari în despăgubiri și au reprezentat, de asemenea, un „risc inutil pentru reputația companiei”.

Anul trecut, Musk a fost trimis în judecată și i s-au cerut daune de 190 de milioane de dolari, după o serie de tweet-uri controversate. Musk deține deja 38,7 milioane de acțiuni Tesla, care reprezintă 20,8% din companie. Valoarea acestora era vineri de aproape 33 de miliard de dolari.