AcasăActualitateIohannis, mesaj emoționant pentru români: Vă purtăm în gând pe toți cei...

Iohannis, mesaj emoționant pentru români: Vă purtăm în gând pe toți cei care sunteți departe

Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj pentru românii din Diaspora, cu ocazia celebrării Zilei Românilor de Pretutindeni.

Șeful statului a declarat că le mulțumește tuturor pentru responsabilitatea și solidaritatea de care au dat dovadă față de cei rămași în țară.

El a mai adăugat că România încă îi are în gând pe toți cei care sunt departe de casă și știe cât de difcil le-a fost în special în ultimul al de pandemie.

„Sărbătorim în ultima duminică a lunii mai Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi specială, dedicată diasporei. Vă purtăm în gând pe toți cei care sunteți departe de casă și de cei dragi și știm cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecție.

Vă mulțumesc tuturor pentru responsabilitatea de care ați dat dovadă și solidaritatea pe care ați manifestat-o față de cei rămași în țară”, a transmis președintele.

Vaccinul anti-covid poate aduce liniștea

Iohannis a mai amintit că în timpul gravei perioade pandemice, mulți români din străinătate s-au întors, nu numai cu gândul, în țara natală, unii revenind temporar sau chiar definitiv acasă.

Totodată, președintele a vorbit și despre vaccinul anti-covid și importanța sa. El susține că vaccinarea oferă posibilitatea de a pune capăt pandemiei.

„Multe alte familii au fost însă despărțite din cauza contextului epidemiologic, dar vaccinarea împotriva COVID-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei și să ne reluăm toate activitățile în siguranță, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi.

Depășirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post- pandemice. Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiții masive în toate domeniile, țara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare și reforme. Avem nevoie de talentul și competența tuturor românilor pentru a clădi împreună o țară prosperă, care oferă oportunități și șanse reale tuturor, o țară în care concetățenii noștri plecați peste granițe să revină cu bucurie”, a mai spus Klaus Iohannis.

Ultimele Articole