AcasăExterneȚara care vrea pașaport de vaccinare pentru călătorii internaționale. Cum vor putea...

Țara care vrea pașaport de vaccinare pentru călătorii internaționale. Cum vor putea călătorii cetățenii

Statele Unite iau în calcul din ce în ce mai serios posibilitatea de a institui un paşaport vaccinal pentru călătoriile internaţionale, a indicat vineri ministrul pentru securitatea internă Alejandro Mayorkas, citat de AFP.

“Studiem foarte atent” ideea unui paşaport special pentru americanii vaccinaţi împotriva COVID-19 care se duc în străinătate sau revin de acolo, a spus el într-o intervenţie la canalul ABC.

În același timp, administraţia preşedintelui Joe Biden vrea “să se asigure că paşapoartele furnizate pentru vaccinare sunt accesibile tuturor şi că nimeni nu este exclus”, a adăugat Mayorkas, al cărui minister coordonează Agenţia privind securitatea în transporturi (TSA).

În Europa e mai simplu 

De cealaltă parte, Uniunea Europeană pregăteşte instituirea unui certificat sanitar de la 1 iulie şi mai multe ţări din UE intenţionează să facă la fel la nivel naţional, scrie Agerpres.ro.

De menționat este faptul că, spre deosebire de Europa, SUA, unde unele state, precum New York, îşi au propriul lor certificat, în timp ce altele, ca Florida şi Texas, refuză să-l implementeze, estimând că acesta ar încălca drepturile fundamentale ale americanilor.

În cursul acestei săptămâni, o membră a Congresului, susţinătoare a lui Trump, a provocat o controversă comparând paşaportul vaccinal cu steaua galbenă, simbol al stigmatizării evreilor de către nazişti.

Ultimele Articole