Ion Țiriac a cântat în tinerețe! ”Era mereu chemat pe scenă. Nu avea o voce extraordinară dar fredona piesele într-un mod plăcut” /Exclusiv

0
4

Ion Țiriac a cântat în tinerețe! Cunoscut mai degrabă ca sportiv legendar, manager sportiv și influent om de afaceri, primul român a cărui avere a depășit 1 miliard euro, a avut, în ’70, o strânsă legătură cu lumea muzicală.

În special cu mișcarea jazz și folk a Capitalei, fiind nelipsit de la marile festivaluri dedicate genului, în special la serile muzicale de la Club A, cea mai la modă scenă muzicală bucureșteană a acelei perioade. Mai mult, deși pare greu de crezut, proprietarul unui vast imperiu financiar, Ion Țiriac (82 ani), cu favoriții și aceeași mustață cu care se identifică de-o viață, a urcat nu de puține ori pe scena veteranului club studențesc, locul unde s-au lansat majoritatea marilor noștri artiștri populari astăzi, amintim Alexandru Andrieș, Mircea Vintilă, Liviu Tudan, Gheorghe Gheorghiu ori Holograf.

Mugur Mihaescu revine pe sticlă, dar la televiziunea din orășelul său, Voluntari

Ion Țiriac a cântat în tinerețe! ”Cânta cu prietenul său, marele actor Ion Caramitru, și el îndrăgostit de folk și poezie”

”Țiriac a cântat alături de mulți chitariști, era mai mereu chemat pe scenă, ca invitat la întâlnirile muzicale de la vechiul Club A. Nu avea o voce extraordinară dar fredona piesele într-un mod plăcut. Ion Țiriac era îndrăgostit de muzica românească și nu numai. Știa toate melodiile la modă în acea perioadă, începutul anilor ’70, când au apărut zeci de formații de muzică ușoară, folk, jazz și rock românești. A cântat de multe ori cu prietenul său, marele actor Ion Caramitru, și el îndrăgostit de folk și poezie”, ne povestește muzicianul și inginerul de sunet Manea Mihai, unul din oamenii ce au fost martori la majoritatea evenimentelor culturale importante din ultima jumătate de secol. ”Era într-o gașcă frumoasa, avea prieteni studenți la teatru și la arhitectură, dar și jazzmani. În perioada respectivă Club A era un spațiu la modă, elitist, unde-și făceau veacul valorile culturii orașului”, adaugă fostul membru al trupei Barock, Manea Mihai, ”Croco” (FOTO), așa cum este cunoscut în lumea muzicală.

FOTO: Manea ”Croco” Mihai

În cariera sa sportivă Ion Ţiriac a câştigat alte peste 40 de titluri internaţionale în tenis, la simplu şi la dublu. Ultima oară a câștigat și în lupta cu noul coronavirus.

Primul turneu al unor artiști români de la începutul pandemiei! Pe fondul menținerii restricțiilor, vedetele muzicii noastre fug în țări mai relaxate