Ionuţ Dumitru: Reducerea CAS este posibilă doar dacă economia îşi va reveni peste aşteptări

„În scrisoarea de intenţie (către FMI, n.r.) este precizat următorul lucru, că se are în vedere o reducere de CAS, nu de cotă unică, în măsura în care se creează spaţiu fiscal, ca urmare a unor reveniri economice peste aşteptări. Proiecţiile bugetare bazate pe proiecţiile macroeconomice actuale nu permit această reducere de CAS. Dacă revenirea economică va fi peste proiecţiile care există în momentul de faţă bugetate, atunci probabil că se va face spaţiu fiscal pentru reducerea de CAS”, a spus Dumitru.

 

De asemenea, preşedintele Consiliului Fiscal a precizat că orice măsură care deraiază de la traiectoria de consolidare pe care România şi-a asumat-o intră la capitolul riscuri.

 

Dumitru a adăugat că o reducere a TVA la alimente ar avea un impact semnificativ. „Din perspectiva impactului bugetar, reducerea TVA are un impact foarte mare şi dacă măsura este asumată politic, atunci trebuie asumată politic şi soluţia de compensare, pentru că trebuie acoperit golul bugetar cu altceva”, a mai spus Dumitru.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed