AcasăEconomieIonuţ Stroe: Cu siguranţă va exista spaţiu bugetar şi pentru pensii, ţinta...

Ionuţ Stroe: Cu siguranţă va exista spaţiu bugetar şi pentru pensii, ţinta de 15 procente care e în directă relaţie cu rata inflaţiei probabil că va fi una suficientă pentru a acoperi parte din pierderea puterii de cumpărare a pensionarilor

”Cu siguranţă va exista spaţiu bugetar şi pentru pensii, ţinta de 15 procente care e în directă relaţie cu rata inflaţiei probabil că va fi una suficientă pentru a acoperi parte din pierderea puterii de cumpărare a pensionarilor rezultate urmare a creşterii inflaţiei. Vom traversa împreună, în mod responsabil, toată această perioadă foarte, foarte grea”, a afirmat Ionuţ Stroe, joi seară, într-o emisiune la Antena 3. 

 

PNL a propus, săptămâna aceasta, prin vocea premierului Nicolae Ciucă, o majorare a pensiilor de 15 procente, dacă bugetul va permite acest lucru. 

 

”Am discutat la nivelul partidului că trebuie să găsim soluţia prin care să acoperim creşterea inflaţiei care e de peste 15%. Dacă bugetul va permite, propunerea PNL este de 15%”, a afirmat Nicolae Ciucă, luni, la finalul unei şedinţe a conducerii PNL. 

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la rândul său că 15-16% este ”procentul corect” cu care trebuie mers în anul 2023.

Ultimele Articole