Ionuţ Stroe, după ce FMI a redus previziunile de creştere a economiei globale: Noi primim prognoze bune / Este definitoriu să avem economia funcţională / Nimeni nu se îmbată cu apă rece. O criză mondială s-ar putea propaga şi la noi

Ionuţ Stroe a fost întrebat, miercuri, la Realitatea Plus, ce face România pentru a se proteja, având n vedere că FMI a redus previziunile de creştere a economiei globale pentru 2022 şi 2023.

”Sunt nişte temeri fireşti legate de situaţia globală dar, din fericire, toate aceste semnale pesimste sunt în România într-o notă optimistă. Noi primim prognoze bune, în ciuda acestor semnale pesimiste. Chiar şi anul viitor, chiar şi pentru termen mai lung, cum este prognoza Băncii Mondiale de creştere economică de peste 50% până în 2030. Treaba noastră, până la urmă, a Guvernului, este să ţinem România în echilibru şi să păstrăm economia funcţională. Este definitoriu pentru ceea ce va urma în România în următoarele luni: să avem economia funcţională, să confirmăm creşterea economică, să avem o fiscalitate predictibilă şi, în mod evident, să continuăm să investim şi să atragem investiţii”, a declarat Stroe.

Potrivit acestuia, ”măsurile excesive sau măsurile bruşte, abrupte, luate în acest context, s-ar putea să ne dea rezultate imprevizibile”.

”Suntem precauţi, să zicem optimişti ponderat, pentru că prima parte a anului ne dă acest motiv să fim, dar, evident, nimeni nu se îmbată cu apă rece. O criză mondială s-ar putea propaga şi la noi în ţară. Ne dorim, în continuare, în partea a doua a anului să colectăm mai bine, dacă am putea, de fapt, cifrele de până acum au arătat o creştere substanţială, să digitalizăm şi, evident, să rămânem pe plus cu economia”, a adăugat liberalul.

Acesta a reiterat ideea că România nu se aşteaptă la probleme în această iarnă cu aprovizionarea cu gaze.

”Slava Domnului, producţia noatră internă este suficientă pentru a acoperii consumul”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL:

Întrebat dacă este posibil scenariul revenirii la preţuri reglementate de energie, Stroe a afirmat: ”Eu cred că, în momentul de faţă, situaţia este sub control. Preţurile, cu siguranţa, nu o să crească, cel puţin până la 31 martie 2023. Există o OUG adoptată de un Guvern al Coaliţiei din care face parte din PSD, apropo de propunerea lor, care limitează acest preţ pentru a proteja toţi consumatorii din această ţară. Măsura, într-adevăr, are un caracter temporar, dar există posibilitatea de prelungire. Liberalizarea, preţul, ştiţi foarte bine, că se aplică în toată Uniunea Europeană, este un principiu pe care l-am asumat, ne conformăm împreună cu toate statele membre”.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed