Japonia ar trebui să ia în considerare construirea de noi centrale nucleare, anunţă premierul Kishida

Decizia ar putea reprezenta o schimbare de politică controversată după ce naţiunea şi-a suspendat multe dintre centralele nucleare în urma dezastrului de la Fukushima din 2011.

Cu toate acestea, Kishida a spus că războiul din Ucraina şi creşterea costurilor energiei au evidenţiat necesitatea diversificării surselor de energie. El a adăugat că energia nucleară ar putea fi necesară pentru a îndeplini obiectivul Japoniei de a deveni neutră din punct de vedere al carbonului până în 2050.

Pe lângă faptul că ia în considerare construirea de reactoare nucleare avansate, guvernul va căuta, de asemenea, să repornească centralele existente care sunt în prezent oprite şi să le prelungească durata de funcţionare, a mai spus Kishida la o reuniune de politică energetică.

Japonia a avut o urgenţă nucleară în 2011, când un cutremur puternic a declanşat un tsunami, inundând reactoarele centralei nucleare Fukushima de pe coasta de est a ţării.

Scurgerea de radiaţii rezultată a dus la evacuarea a 150.000 de persoane din zonă.

Ţara avea 50 de centrale electrice operaţionale, dar a suspendat 46 dintre ele în urma dezastrului, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

În aprilie 2021, nouă reactoare au fost repuse în funcţiune, în timp ce alte 14 erau în curs de revizuire.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed