Judetele unde sunt blocate afacerile

Astfel, în județul Gorj, numărul de noi afaceri care s-au înființat în primele două luni ale anului 2015, raportat la primele două luni ale anului trecut, a scăzut cu 26,2%, ajungând la doar 200, arată cifrele publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC). Este cea mai abruptă scădere a spiritului antreprenorial din întreaga țară, departe de restul județelor.

 

Pe a doua poziție într-un clasament național al celor mai mari scăderi a numărului de firme înființate se situează județul Mehedinți, cu o diminuare de 16%, după care se plasează Harghita, cu un minus de 15,7%.

 

În județele Hunedoara și Bihor, noile afaceri s-au redus cu 14,8% și, respectiv, 14%. Totodată, o diminuare cu 12,7% a înființărilor de noi firme se constată în județele Timiș și Maramureș, fiind urmate de Cluj, cu -12,5%. Numărul firmelor noi s-a redus cu valori cuprinse între 6% și 11% în județele Vrancea,  Covasna, Braşov, Dolj, Arad și Teleorman, arată datele Registrului Comerțului pe primele două luni ale anului.

 

În total, numărul de firme nou înființate au scăzut în 19 județe din țară. În aceste județe antreprenorii fie nu au încredere în economie, fie nu văd oportunitatea deschiderii unui nou business, fie își amână această decizie pentru vremuri mai bune

 

Chiar dacă numărul afacerilor nou înființate a scăzut în mai puțin de jumătate din județele țării, media pe România este, totuși, de scădere ușoară. Astfel, dacă în primele două luni din 2014 se înființaseră un număr total de 18.387 de afaceri, anul acesta a fost de 18.358.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed