Iohannis: Economia îşi revine, dar finanţele publice au rămas puţin în urmă

„Revenirea în V este o realitate, este demonstrată de toate statisticile şi este un lucru extrem de îmbucurător pentru noi. Însă despre ce vorbim aici când avem deficit – economia şi-a revenit, dar noi nu vrem să strangulăm această revenire. Dimpotrivă, vrem să încurajăm economia să crească mai mult şi mai repede. Exact pentru acest obiectiv a fost tot amânate anumite plăţi care trebuiau făcute la bugetul de stat şi, pe de altă parte, au fost construite programe de sprijin pentru diferite sectoare. Deci, în condiţiile revenirii economiei, noi totuşi am permis firmelor să nu-şi plătească acum, repede, toate dările – deci banii la buget nu s-au încasat”, a declarat Klaus Iohannis, la finalul vizitei de joi la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice Râmnicu Vâlcea.

 

În România, unul din zece copii se duce la culcare FLĂMÂND. Un copil din 14 spune că are o viață REA

 

Şeful statului a adăugat este nevoie de sprijinirea mai multor sectoare ale economiei, pentru că „se fac cu bani care se cheltuie tot de la buget”.

 

SURSE: Percheziții DNA într-un dosar care l-ar viza pe fostul primar din Sectorul 1, Daniel Tudorache

 

 

„Pe de altă parte, este evident că aceste programe, absolut necesare de sprijin în diferitele sectoare ale economiei, se fac cu bani care se cheltuie tot de la buget. Deci, economia îşi revine, dar finanţele publice au rămas puţin în urmă şi pentru a putea onora toate plăţile, salarii, pensii, programe de sprijin în economie, este nevoie de bani şi această nevoie de bani a crescut un pic – trebuie să recunoaştem, un pic – deficitul, dar sunt bani bine investiţi”, a completat preşedintele Iohannis.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed