Klaus Iohannis și Ludovic Orban vorbesc pe limbi diferite! Aceasta e legea care încinge spiritele

0
Klaus Iohannis și Ludovic Orban vorbesc pe limbi diferite! Aceasta e legea care încinge spiritele

Președintele Klaus Iohannis a explicat că este posibil ca Executivul condus de Ludovic Orban să-și asume răspunderea pe mai multe legi, inclusiv pe Legea bugetului. În schimb, premierul a spus că nu-și va asuma răspunderea pe această lege și o va trimite la dezbateri în Parlament.

 

”În contextul unui Guvern puternic minoritar, evident că asumarea răspunderii este o alternativă valabilă. Constituția nu face diferențe între ce tipuri de legi pot fi prezentate prin asumare de răspundere. (…) Dacă se va face asumarea răspunderii, atunci veți afla de la Guvern, nu de la mine.

 

Vă spun că ar fi constituțional și este posibil să-și asume răspunderea Guvernul pe orice fel de lege.

 

Solicitarea mea către Guvernul Orban a fost să vină cu un buget care să acopere toate cheltuielile de anul viitor și cât mai aproape de ținta de deficit de 3%.”, a spus Klaus Iohannis.

 

Guvernul PNL nu își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pentru 2020, a anunțat premierul Ludovic Orban, adăugând că încă să lucrează la acest proiect pe care liberalii vor să îl trimită în Parlament cât mai repede, astfel încât până la sărbătorile de iarnă să treacă de Legislativ.

 

„Eu nu am vorbit de angajarea răspunderii bugetului. Vrem să terminăm cât mai repede și să îl trimitem în Parlament. Obiectivul nostru este ca Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale să fie adoptate în parlament până în sărbătorile de iarnă”, a spus Ludovic Orban.