La mulți ani, Magda Catone, o actriță cu mult har! Admirabil, a obținut masterul în Teologie, la 65 de ani!

Marea actriță Magda Catone împlinește astăzi 65 de ani! Artista școlită la Academia de Artă Teatrală și Cinematografică de magistralul Amza Pellea și Ion Cojar, și-a făcut debutul în cinematografe în capodopera lui Lucian Pintilie, ”De ce trag clopotele, Mitică?”.

Deși în accepțiunea unora rămâne opțiunea sa de a deveni imaginea unui detergent, acesta nu poate șterge cele peste patru decenii de roluri ale artistei, amintim ”Lumini și umbre” (1982), ”E periculoso sporgersi” (1993), ”Milionari de weekend” (2004), ” ”Și totul era nimic ” (2006) ori populare producții de televiziune precum: ”La Bloc”, ”Fetele marinarului”,”Narcisa: Iubiri nelegiuite” și recentul ”Lasă-mă, îmi place!Camera 609”.

La mulți ani, Magda Catone, o actriță cu mult har! Fosta soție a regretatului actor Șerban Ionescu, împreuncă cu care are un băiat, Magdalena-Marta Catone a uimit întreaga suflare artistică înscriindu-se la Teologie-Doctrină și Cultură Creștină. Asta după ce, în urmă cu cinci ani, a obținut un master (”Regie”, UNATC) unde i-a avut drept colegi pe… colegii de facultate ai fiului său.

”Masterul la Teologie l-am terminat, adică eu am aplicat pentru doi ani cu aceste studii aprofundate.Este mult spus… atâta vreme cât nu ai o bază, cât nu ai făcut și licența în Teologie, dar atât timp cât lucrul ăsta l-am făcut pentru mine, pentru sufletul meu și nu vreau să rămân decât într-un exercițiu de învățare, fără niciun fel de demonstrație, va trebui ca să închei așa cum trebuie un lucru bun început disertația pe care urmează să o dau la toamnă sau chiar la iarnă, urmează să văd exact care e termenul”, spune actrița.

Actorii Magda Catone şi Horaţiu Mălăele s-au numărat printre artiştii premiaţi la Gala Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (UARF) în 2017.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed