Legendarul fotbalist Gabi Balint s-a apucat de muzică! Este pasiunea sa mai puțin cunoscută

0
8
Legendarul fotbalist Gabi Balint s-a apucat de muzică! Este pasiunea sa mai puțin cunoscută

Motociclist pasionat, dar și muzician în timpul liber, Gabi Balint ( 57 de ani), muncește să-și ”oficializeze” relația cu muzica, pe care o are de mai mult de trei decenii. Pasiunea sa pentru cântat a moștenit-o de la tatăl său, care evolua în diverse localuri bistrițene iar marele fotbalist îl conducea la program, seară de seară.

Mi-au prins bine și serile alea. Nu doar că mi-am dezvoltat viteza, dar și urechea muzicală. Așa am ajuns mai târziu să fac și eu puţină muzică. Când jucam în Spania mi-am făcut acasă un adevarat studio de înregistrări. Sintetizator, mixer, boxe, efecte de sunet, compute. În timpul liber compuneam muzică instrumentală. Toate stările prin care treceam erau exprimate în melodii”, ne spune marele jucător de fotbal.

Colindători de carieră, șomeri de Crăciun! “După 15 ani, în decembrie nu am nici un spectacol”

Originar din Bistrița Năsăud, fosta mare glorie a echipelor Steaua dar și Real Burgos (Spania), a fost singurul sportiv ce, în anii ‘90, și-a construit propriul studio de înregistrări. Pasiune atipică pentru un jucător de fotbal, în care a investit mulți bani pentru propriul moft. Însă, în afară de chefurile prietenilor, niciodată nu a a vrut să scoată talentul său muzical în față. În urmă cu ceva ani, fostul internațional a acceptat de dragul prieteniei cu Bogdan ”Bodo” Marin, să cânte public, într-un concert, alături de trupa Proconsul (FOTO). Însă a urcat pe scenă ca solist, fără saxofonul său. Exceptând anul acesta,motivele fiind cunoscute, an de an Balint participă îmbrăcat în costum popular la serbările muzicale populare locale, în zona sa de origine, Sîngeorz-Băi.

În urmă cu 33 de ani, Gabi Balint, alături de magistralii Helmuth Duckadam, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ilie Bărbulescu, Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu, Marius Lăcătuș, Anghel Iordănescu, Marin Radu II, Anton Weissenbacher și Tudorel Stoica, au obținut cea mai mare performanță a fotbalului românesc câștigând ”Cupa Campionilor Europeni”.

Un celebru actor de origine română, soțul Pamelei Anderson! Superstarul Sebastian Stan îl va întruchipa pe rockerul Tommy Lee