Licitaţie cu maşini de epoca la Paris

Iubitorii de automobile sunt aşteptaţi săptămâna aceasta la Grand Palais din Paris unde vor avea ocazia să admire bijuterii pe patru roţi devenite faimoase de-a lungul timpului. Printre numeroase maşini şi motociclete care au stabilit recorduri mondiale de Grand Prix se află şi un avion, biplanul folosit la filmărule peliculei de Oscar „Departe de Africa”.

 

Împătimiţii brandului Mercedes pot să plece acasă cu o maşină de colecţie: limuzina cu care s-a plimbat regina Elisabeta a II-a în timpul vizitei sale în Germania în 1965 se va vinde la licitaţie. Este un automobil elegant, cu un interior din piele imaculată, pe care organizatorii speră să-l vândă cu aproape 1 milion de euro. Publicul este extrem de încântat că are ocazia să vadă de aproape maşini pe care le-ar putea conduce doar în vis.

 

„Maşinile au poveşti impresionante, fac parte din istoria noastră, ne-au schimbat vieţile. Începuturile lumii automobilistice sunt extrem de interesante din punct de vedere tehnic şi istoric”, spune HERVE SARAZIN, vizitator.

 

Vedeta expoziţiei este un model Minerva Cabriolet din 1929, realizat la comandă. Maşina produsă în Belgia şi folosită de multe familii regale europene a fost scoasă la vânzare contra sumei de 350 de mii de euro. Îi face concurenţă un model Bugatti 54 din 1931 care i-a adus victoria pilotului Achille Varzi în Grand Prix-ul Italiei de pe circuitul de la Monza. O maşină celebră cu un preţ pe măsură: 3,3 milioane de euro.

 

„E întotdeauna dificil să alegi, dacă eşti pasionat de maşini. E greu să alegi una singură, dar trebuie să spun că ne mândrim cu un model Bugatti 54 – Bugatti Grand Prix, motorul cu cea mai mare capacitate cilindrică produs vreodată de Bugatti – 4.9 litri şi 300 cp. Era o maşină foarte rapidă la vremea ei!” declară PHILIP KANTOR, licitator.

 

Respectivul automobil Bugatti 54 a fost deţinut până acum de o familie aristocratică din Cehia – prinţul Georg Christian Lobkowicz, pilot de curse amator şi co-fondator al unei companii de curse auto. Cel mai probabil, viitorul proprietar va conduce celebrul model tot în cercurile din lumea bună şi pasionată de maşinile de epocă. Licitaţia denumită „Stil şi eleganţă la Grand Palais” şi-a deschis, joi, porţile la Paris.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed