Licitaţie pentru consolidarea drumului spre Poiana Braşov / Municipalitatea a lansat procedura de achiziţie pentru consolidare şi refacerea sistemului rutier, în zona în care s-a surpat zidul de sprijin

”Având în vedere importanţa acestui drum, care asigură legătura dintre Braşov şi Poiana Braşov, Municipalitatea a luat decizia de a lansa achiziţia pentru toate lucrările necesare consolidării segmentului, fără a etapiza, în proceduri separate, expertizele, punerea în siguranţă a drumului şi consolidarea acestuia”, a transmis,luni, Primăria Braşov, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că, potrivit evaluării făcute la faţa locului, corpul drumului prezintă pericol de surpare/ alunecare, din cauza prăbuşirii zidului de sprijin, pe o lungime de aproximativ 15 metri, cu tot cu parapetul de protecţie, impunându-se efectuarea unor lucrări de consolidare.  

”Prăbuşirea structurii şi a fundaţiei a antrenat lisa şi parapetul, producând şi fisurarea grinzii de parapet. În acelaşi timp, neetanşeitatea şanţului din amonte a favorizat infiltraţiile în corpul rambleului drumului. Totodată,  s-a constat şi colmatarea camerei de cădere a podeţului (aval) şi subspălarea fundaţiilor”, a mai transmis Primăria Braşov.  

Instituţia a menţionat că toate acestea conduc la afectarea circulaţiei pe drum, iar pierderea stabilităţii poate conduce la afectarea totală a secţiunii de drum şi, în final, chiar la închiderea acestuia. 

Lucrările necesare pentru remedierea situaţiei actuale, conform caietului de sarcini, sunt: 

pentru punerea în siguranţă a drumului sunt necesare: expertiză tehnică, studiu geotehnic, studiu topografic şi lucrări de urgenţă de punere în siguranţă; 

întocmire proiect tehnic; 

execuţie lucrări de consolidare şi refacere a sistemului rutier, pe sectorul de drum DN 1E Km 6+500; 

înlocuirea structurii existente şi refacerea/ repararea podeţului existent; 

refacerea etanşeităţii şi dren de fund, de şanţ nou, cu descărcare în camera de cădere a podeţului; 

drenuri de adâncime; 

amenajarea în amonte a torentului şi a camerei de cădere a podeţului; 

refacerea structurii rutiere, după înlocuirea structurii de sprijin, prin intermediul piloţilor foraţi cu diametru mare, dispuşi axial. 

Durata maximă pentru realizarea studiilor şi executarea lucrărilor este de 5 luni, de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 6.571.428.57 lei plusTVA, modalitatea de atribuire fiind preţul cel mai mic. 

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 2 august 2022, ora 15:00. 

După ce porţiunea de drum s-a prăbuşit, pentru a reduce riscul producerii de accidente, Primăria a luat o serie de măsuri:  

1. Restricţionarea traficului la tonaj de max. 3.5 tone, pe tronsonul de drum afectat, cu excepţia transportului public asigurat de RATBV. Vehiculele cu tonaj mai mare de 3,5 tone, inclusiv autocarele, pot urca până la Belvedere, iar din Poiană pot coborî până în Poiana de Jos (având în vedere că dincolo de acele zone nu se mai poate întoarce). Pentru acces în Poiană vor putea utiliza drumul Râşnov – Poiana Braşov;  

2. Limitarea circulaţiei la o singura bandă pe porţiunea afectată; 

3. Semnalizarea, inclusiv pe timp de noapte, a zonei. Montarea de semne de circulaţie de presemnalizare în Livada Poştei şi în Poiana Braşov. 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed