Liderul grupării Hell’s Angels România, extrădat în SUA. Pentru ce îl vor judeca americanii

0

Marius Lazăr, șeful grupării Hells Angels din România, vizat de acuzaţii de trafic internaţional de droguri de mare risc, spălarea banilor şi complicitate la tentativă de omor, va fi extrădat în SUA anunţă IGPR.

Bărbatul reţinut la sfîrşitul anului trecut şi acuzat că în 2020 ar fi negociat un dublu asasinat şi cumpărarea a 400 de kilograme de cocaină.

„În cursul anului 2020, poliţiştii Serviciul Antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au desfăşurat investigaţii ce au vizat membrii ai HELLS ANGELS, implicaţi în traficul internaţional de droguri.

Activităţile au fost desfăşurate în colaborare cu D.E.A. şi U.S. Marshals, într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, sub aspectul cercetării infracţiunilor de complicitate la trafic de droguri, spălare de bani, conspiraţie la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale şi importul de substanţe controlate, încălcare regimului armelor şi muniţiilor, săvârşirea de acte pregătitoare pentru infracţiunea de omor, grup infracţional organizat, ce intră sub incidenţa legii R.I.C.O. (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) toate prevăzute de Codul Penal al Statelor Unite ale Americii”, transmite luni IGPR, precizând că aceste fapte sunt corespunzătoare în legislaţia română cu infracţiunile de trafic internaţional de droguri de mare risc, spălarea banilor şi complicitate la tentativă de omor.

Mandatul american de extrădare a fost pus în aplicare

În urma acestor acţiuni a fost emis de către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii un mandat provizoriu de arestare, în vederea extrădării, pe numele unui cetăţean român, mandat ce a fost pus în aplicare de autorităţile române.

„Cererea de extrădare a fost aprobată în luna ianuarie 2023, iar persoana de cetăţenie română va fi transferată în S.U.A., unde va fi judecată pentru faptele de care este învinuit. În realizarea acestei operaţiuni şi a extrădării, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au beneficiat de sprijinul de specialitate al poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi din cadrul D.G.P.M.B. – Biroul Urmăriri şi al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – P.T.F. Aeroport Otopeni”, menţionează IGPR.

De asemenea, M.A.E., prin Agentul Guvernamental la C.E.D.O., a reuşit să lămurească situaţia specifică la Curtea Europeană, unde au fost atacate mandatul internaţional de arestare şi procedura extrădării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.