Locul de muncă din România unde un șofer câștigă mult mai mulți bani ca un prefect

0


Într-o localitate din România, un loc de muncă atrăgător pentru șoferi este în cadrul companiilor lui Dorinel Umbrărescu, cunoscut sub numele de „Regele Asfaltului”. Acesta oferă salarii generoase, iar potrivit prefectului local, un șofer la compania sa poate câștiga mai mult decât chiar el.

Compania UMB, deținută de Umbrărescu, are contracte pentru cei mai mulți kilometri de autostradă și drumuri expres din țară, acoperind aproximativ 80% din autostrăzile finanțate prin PNRR. Șantierele lui Umbrărescu sunt cunoscute pentru activitatea intensă, desfășurată non-stop, cu o mare varietate de utilaje și muncitori.

Cu salarii atractive, compania atrage lucrători din diverse domenii, inclusiv șoferi, care pot câștiga lunar mai mult decât un prefect local, conform mărturiei unui astfel de oficial. Acest lucru a determinat întoarcerea în țară a unor meseriași din construcții care lucrau în străinătate, dorind să se alăture echipelor de construcție de autostrăzi ale lui Umbrărescu.

Potrivit declarațiilor ministrului Transporturilor și Infrastructurii, lucrările la lotul Colonești – Oarja/Pitești progresează bine, fiind prevăzută finalizarea lor în octombrie 2024. Umbrărescu este optimist în privința acestui proiect, menționând că se lucrează fără întrerupere și cu un număr semnificativ de muncitori și utilaje.