AcasăActualitateLocul din casă unde nu trebuie montezi sub nicio formă o centrală...

Locul din casă unde nu trebuie montezi sub nicio formă o centrală termică

Locul din casă unde nu trebuie montezi sub nicio formă o centrală termică. Centrală termică nu poate fi montată în orice încăpere. Legislația din acest domeniu spune foarte clar că este complet interzisă montarea acesteia în spațiile neizolate termic care prezintă risc de îngheț și condens excesiv, pe pereți acoperiți cu materiale combustibile, adică de lemn, sau încăperi unde se depozitate materiale inflamabile sau explosive.

Legislația interzice de asemenea și montarea centralei termice în dormitor sau în camera de zi. De asemenea, centrală termică nu trebuie instalată nici la subsolul clădirii, în condițiile în care acest tip de gaz mai greu decât aerul ambiant acumulându-se la partea de jos a încăperilor, chiar dacă la partea de sus sunt prevăzute guri de ventilație.

Excepție fac apartamentele la demisol, cu condiția ca încăperea să fie prevăzută cu o instalație de detectare a scurgerilor de gaz.

Centrală termică nu poate fi amplasată nici în baie, dacă aceasta nu are geam, în condițiile în care încăperea aleasă trebuie să aibă prevăzută o priză de aer proaspăt.

Centrala termica nu poate fi montată în spații care incomodează accesarea căilor de acces în caz de incendiu și la distanță de cel puțin 0.4 metri de alte obiecte.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.