Lovitură pe piața imobiliară: Cine cumpără 122 apartamente

0

„Secure Property Development&Investment a ajuns la un acord privind achiziţia unui portofoliu rezidenţial în Bucureşti, de la un grup de vânzători incluzând investitori importanţi din Europa. Achiziţia este cea de-a treia tranzacţie realizată de companie în România şi marchează continuarea strategiei care vizează creşterea bazei de active prin diversificarea portofoliului din Europa de Sud-Est”, se arată într-un comunicat al companiei.

 

Portofoliul cumpărat constă în 122 de apartamente totalizând 11.700 metri pătraţi în patru ansambluri separate localizate în zone rezidenţiale diferite din Bucureşti, cu o valoarea netă de 3,3 milioane de euro. Din total, 87 de locuinţe sunt închiriate, respectiv 71,3% din total, acestea generând un venit operaţional net de 270.000 euro.

 

„Cererea pentru locuinţe în Bucureşti este mai mare decât oferta şi, având în vedere evoluţia PIB-ului, ne aşteptăm la o creştere a preţurilor şi chiriilor pe piaţa rezidenţială, ceea ce va aduce profituri pentru companie”, a declarat Lambros Anagnostopoulos, directorul executiv al Secure Property.

 

Compania a anunţat la finele lunii august achiziţia sediului Danone din Bucureşti, clădirea EOS Business Park, în schimbul a 5,85 milioane de euro, dezvoltată de Primavera Development din România, firmă deţinută oamenii de afaceri Daniel Adrian Tanăsoiu şi Emil Tanăsoiu.

 

Anterior, SPDI a cumpărat în România, cu 12,6 milioane de euro, parcul logistic Innovations din Clinceni, care este închiriat în proporţie de 60% de către compania elveţiană Nestle.

 

SPDI a fost înfiinţată în iunie 2005 şi a vizat, iniţial, investiţiile pe piaţa imobiliară din Ucraina. În urma recapitalizării, în 2011, compania şi-a extins activitatea la nivel regional, prin investiţii în România, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru. De altfel, SPDI şi-a deschis un birou în Bucureşti în 2013.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.