Magazinul Diverta din centrul Bucureştiului se închide

„Închiderea magazinului ne ajută să eficientizăm business-ul, şi să reducem pierderile la nivel de reţea. În urma închiderii magazinelor neprofitabile vom reduce costurile cu un milion de euro anual, iar Diverta Magheru nu va impacta negativ businessul, deoarece mulţi dintre clienţi deja i-am regăsit în Diverta Băneasa sau în celelalte şase magazine din Bucureşti”, a declarat, într-un comunicat, Amalia Buliga, directorul executiv al Diverta.

Ultima zi de vânzare a magazinului din Magheru este 26 septembrie 2010.

Diverta, cu 54 de magazine în întreaga ţară, se află într-un proces de eficientizare în urma scăderii vânzărilor şi a traficului.

„Vănzările şi traficul au scăzut, iar procedura de reorganizare presupune închiderea magazinelor care nu se află pe profit. De la începutul anului s-au închis opt magazine, iar în prezent Diverta operează 54 de unităţi, iar până la sfârşitul anului va ajunge la 50 de unităţi, adică la o suprafaţă totală de retail de 18.000 metri pătraţi. Urmează să se facă public un plan de relocări şi deschideri de noi magazine”, se menţionează în comunicat.

Pe de altă parte, reprezentanţii Diverta precizează că nivelul ridicat al chiriei din locaţia de pe bulevardul Magheru nu poate fi susţinută economic.

Lanţul de librării Diverta, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, a cerut intrarea în insolvenţă la sfârşitul lunii mai, în vederea reorganizării judiciare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed