MApN vrea un buget mai mare la anul: 2,38% din PIB

Potrivit unui comunicat al MApN, solicitarea de majorare a bugetului a fost făcută potrivit angajamentului asumat de ministrul Gabriel Oprea la preluarea mandatului, ca la ieşirea din criza economică bugetul Apărării să se situeze la 2.38% din PIB.

„Ministrul apărării naţionale a făcut demersuri pentru ca procentul să fie cuprins în strategia fiscal-bugetară 2012 – 2014, pentru asigurarea unui nivel corespunzător de dotare a Armatei, pentru asigurarea securităţii naţionale şi pentru ca România să îşi îndeplinească angajamentele internaţionale, în calitate de membru NATO”, se arată în comunicatul MApN.

În acest context, MApN a reamintit faptul că, în conformitate cu responsabilităţile asumate de România faţă de NATO, bugetul Ministerului Apărării Naţionale trebuie să reprezinte 2,38 la sută din PIB.

De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale a informat comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor asupra solicitării făcute Ministerului Finanţelor Publice.

„Ministrul Gabriel Oprea îşi exprimă speranţa că Armata României va primi sprijinul tuturor forţelor politice pentru îndeplinirea acestui obiectiv de interes naţional”, precizează Ministerul Apărării.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed