Genialul actor Marcel Iureș împlinește astăzi 70 de ani. La mulți ani, maestre! Cele mai frumoase FOTOGRAFII din cariera sa

0
195

Marcel Iureș împlinește astăzi 70 de ani! Este cel mai important nume pe care cinematografia românească l-a dat Hollywood-ului.

Ne-a făcut mândri jucând în producții cinematografice gigant, precum ”Războiul lui Tom Hart” (cu Bruce Willis), ”Misiune: Imposibilă” (cu Tom Cruise), ”Layer Cake (cu Daniel Craig), ”Interviu cu un vampir” (alături de Brad Pitt), ”Pacificatorul” (George Clooney și Nicole Kidman) ori ”Pirații din Caraibe: La capătul lumii”. Actorul a rămas mereu legat de scena teatrului, fiind declarat de mai multe ori cel mai bun actor de teatru din România. Recent, la ultima gala UNITER, maestrul a primit premiul pentru întreaga activitate.

Gala Premiilor UNITER 2021. Marcel Iureş a primit premiul pentru întreaga activitate. Listă câștigători!

 Marcel Iureș împlinește 70 de ani. Punctul de unde a pornit cariera sa

Marcel Iureș și-a construit o imagine și carieră bogată, în sute de roluri de teatru, televiziune și film, amintim: ”Balanța”, ”O vară de neuitat” (Lucian Pintilie”), ”Domnișoara Aurica”(Șerban Marinescu), ”Artista, dolarii și ardelenii” (Mircea Veroiu) sunt filme de istorie. Artistul s-a născut pe 2 august 1951 la Băilești, ca și Amza Pellea. A absolvit IATC-ul în 1978. Cariera internațională începe, după 1994, cu mari roluri jucate alături de actori celebri precum Tom Cruise, Brad Pitt, George Clooney, Nicole Kidman, Colin Farell, Bruce Willis, Daniel Craig. Din 1995, este presedinte al Fundatiei Cultural Artistice Teatrul ACT, punand bazele primei scene independente de teatru din Romania.

”Pe când aveam 16-17 ani, mi-am pus pe nas nişte ochelari de vedere cu dioptrii. La vremea aceea, nu aveam nevoie de ei. Vedeam perfect. Şi m-am uitat în oglindă. Prin lentile nu vedeam nimic, aşa că m-am uitat pe deasupra lor. Am fost fascinat de faptul că îmi vedeam reflexia în oglindă, pe deasupra ochelarilor şi nu prin ei. Mi s-a părut că e ceva: să te vezi bine fără ochelari, deşi purtându-i. De aici a cam pornit totul”, a povestit într-un interviu, Marcel Iureș care, pe 2 august, împlinește 70 de ani.

 

Așa mamă, așa fiică! Cabiria, fiica actriței Maia Morgenstern a terminat Facultatea de Teatru cu 10 pe linie