Marea Britanie a atribuit companiei franceze din sectorul apărării un contract de 1,85 miliarde de lire sterline cu Royal Navy

Acordul va face ca Thales să folosească inteligenţa artificială, managementul datelor şi realitatea virtuală pentru a anticipa defecţiunile şi pentru a reduce timpii de reparaţii, mărind numărul de zile în care navele sunt disponibile pentru a opera pe mare, a spus Ministerul Apărării.

”Într-o perioadă de instabilitate globală, este imperativ să minimizăm timpul în care navele şi submarinele noastre sunt disponibile pentru întreţinere”, a declarat secretarul apărării, Grant Shapps, în urma unei vizite la Baza Navală Devonport, din sud-vestul Angliei.

Royal Navy lucrează în prezent cu U.S. Navy în regiunea Golfului, într-un efort de a proteja transportul maritim internaţional în Marea Roşie de o amplificare a atacurilor forţelor Houthi, cu sediul în Yemen.

Thales deserveşte senzorii şi sonarele utilizate de navele şi submarinele Royal Navy, asigurându-se că pot auzi sub apă şi că alte echipamente electronice de război pot funcţiona.

Marea Britanie a declarat că noul contract va sprijini 300 de locuri de muncă existente şi va adăuga încă 150 de noi locuri de muncă.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri