Mesajul oamenilor de afaceri pentru Iohannis

“Cum am dorit să avem cât mai multe opinii, iată că am ajuns la un format un pic mai lărgit, dar cred că vom avea discuții foarte interesante”, a declarat președintele.

Dacă șeful statului și-a exprimat optimismul înainte de începerea ședinței, reprezentatul Uniunii Naționale a Patronatului Român, Ion Lucian , a declarat că îl va sfătui pe Iohannis să nu promulge anumite legi care ar putea aduce atingere mediului de afaceri, fiind vorba și de Codul Civil.

„Preşedintele poate să promulge o lege sau nu, în funcţie de ce informaţii are şi de ceea ce este sfătuit, ori sunt anumite legi pe care noi, cu siguranţă, îl vom sfătui să nu le promulge, pentru că vor avea atingeri grave asupra mediului de afaceri din România”, a afirmat Lucian, potrivit Mediafax.

Ion Lucian a precizat că în cadrul întâlnirii s-a ridicat și problema Codului Fiscal, fiind o temă de maxim interes.

„Şi Codul Fiscal. Noi spunem că aici se face o analiză şi toţi ne vom putea spune părerea, iar preşedintele, la sfârşit, va lua decizia”, a mai adăugat acesta.

Printre sugestiile pe care reprezentanții mediului de afaceri le-a făcut președintelui se numără și organizarea Forumului Patronatelor din România, la care să participe toate organizațiile din țară, dar și crearea unei comisii însărcinate cu dialogul președinție-patronate.

La finalul celor discutate, Klaus Iohannis a promis acestora că îi va consulta de fiecare dată când va considera că este necesar acest lucru, și că este de acord cu întâniri periodice cu reprezentanții acestui sector.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed