Înainte să ajungă celebru în modă, Mihai Albu vindea mărțișoare! ”Făceam o avere! Banii îmi ajungeau tot anul”

Mihai Albu este astăzi unul dintre designerii consacrați la nivel internațional. I-au purtat pantofii Madonna ori Lady Gaga, o pereche a sa a ajuns în Cartea Recordurilor. Însă primii bani i-a făcut din vândut mărțișoare.

Creatorul de pantofi unicat și-a văzut visul cu ochii, propriul atelier de creație după ’89. Până atunci, încă din studenție, Mihai albu (59 de ani) a strâns bani ”la ciorap” făcuți din vândut mărțișoare și felicitări, pe care le vindea în fața facultății, actualul Institut de Arhitectură Ion Mincu. ”Ca student la Arhitectură, fiind o facultate destul de pretențioasă, trebuiau o groază de rechizite, de cărți, de instrumente de desen. Cum nu aveam posibilitatea de acasă, trebuia să găsesc căi de a mă descurca.

mihai-albu-martisoare
Mihai Albu vindea mărțișoare!

Dani Oțil și-a tras cafenea în Herăstrău. Și-a pus în cap activiștii de mediu, zona fiind protejată

Mihai Albu vindea mărțișoare în anii ’80! ”Făceam 10.000 de lei, o avere! Banii ăia îmi ajungeau tot anul”

Era un prilej de 1 Martie, făceam felicitări pe care le vindeam, dar mărțișorul era foarte important”, spune Mihai Albu. ”Executam sub lupă tablouri în miniatură pe care le făceam pe o bucățică de lemn, le găuream și le prindeam acel șnur celebru de mărțișor”, își aduce aminte designerul care făcea bani buni în acestă perioadă, căci avea clientelă formată din doctori, profesori ce apreciau lucrul manual. ”Prețurile erau între 10 și 30 de lei. Vindeam o mie și la 10 lei. Erau 10.000 de lei, o avere! Și banii ăia îmi ajungeau tot anul”, spune Mihai Albu.

Cum a ajuns tatăl Deliei călugăr pe Muntele Athos. A fost ateu și colinda cluburile cu fiica sa

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed