Mihai David: Hidroelectrica se divide, o parte din companie se va numi Hidroenergetica (VIDEO)

„Un funcţionar zelos a simţit nevoia să pună neapărat chestia asta. Bineînţeles că în restructurarea sistemului enenrgetic din România nu numai Hidroelectrica îşi încetează activitatea. Singura companie care se divide este Hidroelectrica, acolo apare divizarea. Prin divizarea ei, ea îşi încetează activitatea pentru că o bucată a ei merge într-o companie, o altă bucată merge în altă companie. De la adoptarea acestei hotărâri o să vorbim de Hidroenergetica, nu de Hidroelectrica. În partea cealaltă, la compania Electra îşi vor înceta activitatea celelalte componente ale companiei adică Complexele Rovinari, Turceni, Craiova„, spune Mihai David, director general Hidroelectrica.

Compania Naţională a Huilei va face parte din Hidroenergetica abia după ce a va primi avizul Comisiei Europene pentru ştergerea datoriilor istorice.

Compania Naţională a Huilei a discutat deja cu CE pe acest subiect. Se poartă negocieri. Suntem în negocieri atât CNH, cu Ministerul Economiei, cât şi CE pe acest subiect. În ziua în care aceste negocieri se vor termina, se poate face acel program de restructurare trecut în hotărârea de Guvern”, spune Mihai David.

„Ca să ajung să promovez această hotărâre, trebuia mai întâi să duc la bun sfârşit o ordonanţă care este emisă de Guvern şi care e pe rol în Parlament care vizează acest lucru, ştergerea datoriilor. Deci, dacă eu vreau ca UE să-mi şteargă datoriile la huilă, trebuie să fac acest pas important. Promovează ordonanţa, ţi-o aprobă Parlamentul şi ea este baza discuţiei al Bruxelles”, explică Iulian Iancu, preşedinte la Comisia de Industrii.

Potrivit unui alt document obţinut de The Money Channel, Ministerul Justiţiei cere ca Ordonanţa de urgenţă să fie completată cu punctul de vedere al Consiliului Concurenţei astfel încât să fie aprobată fuzionarea unor societăţi profitabile cu altele care au datorii comerciale sau la bugetul de stat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed