Ministerul Culturii a semnat miercuri contractul de închiriere pentru Castelul Peleş

Suma pe care Ministerul Culturii o va plăti pentru închirierea celor două castele este de 52.131 lei pe lună, egală cu cea de anul trecut.

Contractul a fost semnat de către Majestatea Sa Regele Mihai I, în calitate de locator, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Muzeul Naţional Peleş, în calitate de locatari.

Astfel, Ministerul Culturii este în continuare chiriaş la Castelul Peleş, Castelul Pelişor şi imobilul de protocol Căsuţa Poartă, împreună cu terenul aferent acestora. Potrivit contractului semnat, Majestatea Sa Regele Mihai I înţelege să fie de acord ca nivelul chiriei să fie identic cu cel stipulat în contractul precedent, expirat la data de 1 martie 2010.

Din suma totală de 52.131 lei, ministerul plăteşte defalcat 6.132 de lei pe lună pentru Castelul Peleş, 3.261 de lei pentru Castel Pelişor, 677 lei pentru Casuţa Poartă, iar chiria terenului aferent este de 42.060,00 lei pe lună.

„Domeniul Peleş trebuie să rămână în administrarea statului. Pentru acest lucru, statul trebuie să facă un efort. Imobilele, dar şi colecţia care se află acolo, au o uriaşă valoare simbolică şi sentimentală pentru România”,  a declarat ministrul Kelemen Hunor.

În documentul semnat miercuri părţile şi-au manifestat şi preocuparea faţă de starea de conservare şi necesitatea punerii în valoare a Castelului Peleş.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed