Ministerul Familiei anunţă demararea procesului de creditare a celor două programe guvernamentale, SudentInvest şi Family Start

”Semnarea convenţiei dintre Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Ministerul Finanţelor şi Fondul Român de Contragarantare face ca cele două programe să fie din nou la dispoziţia studenţilor şi tinerelor familiilor. Prin urmare, băncile cărora le-au fost repartizate plafoane de garantare disponibile în 2024 pot primi şi analiza solicitările potenţialilor beneficiari şi să acorde de la caz la caz creditele dorite”, anunţă ministerul.

StudentInvest şi FamilyStart sunt destinate să fie un sprijin financiar pentru studenţi sau familii prin acordarea de împrumuturi de maxim 75.000 lei, respectiv maxim 150.000 lei, cu garanţii, dobânzi şi comisioane aferente creditelor, subvenţionate de stat.

”Şi pentru anul 2024 plafoanele de garantare a celor două programe au fost stabilite la aceeaşi sumă, respectiv 250 de milioane pentru StudentInvest şi 250 de milioane pentru FamilyStart. De asemenea, pentru acest an s-a stabilit un fond maximal pentru un număr de 5556 de beneficiari în cazul programului StudentInvest, respectiv 4375 de beneficiari în cazul programului FamilyStart. Fondul maximal se acordă anual, în limita sumelor aprobate în bugetul MEFTEŞ”, subliniază ministerul în comunicat.

Fiecare bancă va deschide programele de finanţare în cursul lunii martie, în concordanţă cu regulile proprii de aplicare ale programului, precizează ministerul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed