Miniştri: Bugetul este construit pe o grilă „depăşită”, din anii 90

Discuţia a avut loc în şedinţa de miercuri a Guvernului, în care a fost aprobată prima rectificare bugetară din acest an.

„Miniştrii au reclamat faptul că bugetul este construit pe o grilă din anii ’90, care nu mai permite dezvoltarea economică în actualul context, şi că modalitatea de alocare a fondurilor ar trebui regândită”, au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la şedinţă.

Potrivit acestora, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a arătat că, din cauza acestei grile, instituţia sa primeşte un buget reprezentând doar jumătate din media bugetelor alocate pentru transporturi în statele membre UE.

Miniştrii au mai reclamat faptul că atribuţiile cele mai importante în repartizarea fondurilor le are Ministerul Finanţelor, şi nu premierul care şi-a asumat un program de guvernare.

„Membrii Cabinetului i-au spus lui Boc că nu poate lăsa Ministerul Finanţelor să aibă ultimul cuvânt în alocarea banilor, ci că decizia finală ar trebui să aparţină primului-ministru, fiind vorba de o decizie politică, bazată pe priorităţile guvernării”, au arătat sursele citate.

Premierul a apreciat însă că schimbarea modului de concepere a bugetului ar crea dificultăţi, fiind nevoie de regândirea tuturor capitolelor bugetare, au adăugat sursele.

Guvernul a aprobat, miercuri, prima rectificare bugetară din acest an, prin care sunt tăiate alocaţiile mai multor ministere şi acordate fonduri în special pentru plata pensiilor, indemnizaţiilor de şomaj şi altor alocaţii de natură socială.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed