Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului: Lucrăm în vederea lansării a trei scheme de ajutor de stat pentru garantarea creditelor aferente investiţiilor pe care cei din turism să le poată accesa

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a avut, marţi, întâlnirea lunară cu reprezentanţii din turism în vederea identificării provocărilor şi soluţiilor pentru dezvoltarea acestui domeniu strategic pentru România.

Temele dezbătute au fost schema privind atragerea turiştilor străini, prin stimularea agenţilor economici de a se dezvolta pe piaţa internaţională, noile reglementări privind clasificarea unităţilor gestionate de către persoanele fizice, planul de acţiuni pentru soluţionarea problemelor din domeniul turismului şi promovarea brandului „Exploraţi Grădina Carpaţilor”.

”Avem un plan de acţiuni stabilit din luna ianuarie pe care îl monitorizăm atent pentru a putea soluţiona atât problema resurselor umane din acest domeniu, cât şi provocările financiar-fiscale. Prin dialog cu toate ministerele de resort am reuşit să găsim soluţii la o parte din probleme cum ar fi impozitul specific sau plata integrală a Măsurii 2, dar conlucrăm inclusiv pentru lansarea a 3 scheme de ajutor de stat pentru garantarea creditelor aferente investiţiilor pe care cei din turism să le poată accesa. Trebuie să ne unim forţele, însă, ca imaginea României să fie mai vizibilă pe plan internaţional şi aici vorbim atât despre schema de ajutor de stat pentru atragerea turiştilor străini, cât şi despre o  promovarea mai bună şi permanentă a brandului turistic naţional. În acest sens, mă bucură interesul manifestat de partenerii de dialog de a mobiliza toţi operatorii economici pentru a utiliza logo-ul şi a dezvolta brandul, ca urmare a solicitării pe care am realizat-o. I-am asigurat că inclusiv M.A.T. şi instituţiile partenere vor face paşii necesari, inclusiv prin mici demersuri cum va fi utilizarea logo-ului pe toate documentele instituţionale”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Ministrul Cadariu a realizat un sumar al proiectelor de acte normative şi a măsurilor gestionate în ultima perioadă şi a pus accent pe nevoia de a conlucra cu operatorii din turism pentru consolidarea brandului turistic.
 


 


 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed