Mircea Scărlătescu: Afacerile florăriei mele online se dublează în fiecare an (VIDEO)

0

Dar dacă ai nevoie urgent de flori şi nu ai timp sau chef să te mergi până la colţul străzii, poţi intra de acasă sau de la birou pe internet. Ai în primul rând acces la o piaţă care poate fi mondială, lucru care pe offline e dificil. În al doilea rând ai nişte costuri de infiinţare relativ mai mici, costurile de expunere a produselor şi de reclamă fiind reduse.


Mircea Scărlătescu
şi-a deschis florăria virtuală florilabucuresti.ro în 2007, cu o investiţie de circa 15.000 de euro. Ulterior, florăria s-a relansat sub o noua denumire, devenind 123flori.ro.

„În 2007 am început afacerea, până acum, în fiecare an, 2007, 2008, 2009, creşterile au fost de peste două ori, de la un an la altul. Am început fix cu un magazin online şi, în timp, a devenit core-business pentru noi”, a afirmat Scărlătescu.

Preţurile de vânzare variază de la 145 de lei un buchet simplu de crini la 1.400 de lei pentru 101 fire de trandafiri.

„Comanda minimă
pe zona segmentului de flori a fost la 170 de lei si noi suntem undeva pe acolo, deci avem comenzi medii de 200 de lei în momentul de faţă”, a adăugat Scărlătescu.

Florăria nu este singura afacere online lansată de Mircea Scărlătescu. Anterior, în 2003, deschisese o agenţie de dezvoltare web.

Deocamdată, ideile de dezvoltare sunt tot în zona online, chiar dacă vor fi în zona de flori sau in alte domenii, pentru că asta ştim să facem cel mai bine. E-commerce în România va creşte în următorii ani şi probabil va fi tot în zona e-commerce.

Mircea Scărlătescu a precizat că nu intenţionează lansarea unei noi afaceri în următoarele luni.