Mugur Isărescu: Leul rămâne o monedă comparativ mai stabilă decât cele din regiune. Probabilitatea ridicată de manifestarea unui noul val pandemic trebuie avută în vedere şi intră în zona de monitorizare a BNR

„Nu am pierdut încrederea în activitatea economică şi nici încrederea societăţii, şi, pe de altă parte, deprecierea cât s-a manifestat, a ajutat la corecţia treptată a deficitului extern. Sau ajută. După mişcările din anul precedent, care au arătat leul mult mai stabil decât monedele cu care ne comparăm, începând cu primăvara acestui an, celelalte s-au mai apreciat, apoi s-au repreciat, excepţie face coroană cehă. Leul rămâne o monedă comparativ mai stabilă decât cele din regiune.

Cursul valutar rămâne un indicator la care întreaga societate se uită ca indicator de stabilitate şi de încredere, adaugă el.

„Evoluţia încurajatoare a situaţiei medicale a permis relaxarea restricţiilor în prima parte a anului. Totuşi, probabilitatea ridicată de manifestarea unui noul val pandemic trebuie avută în vedere şi intră în zona de monitorizare a Băncii Centrale a României. Ridicarea majorităţii restricţiilor şi refacerea încrederii au susţinut revenirea activităţii economice într-un ritm alert. Practic, din trimestrul I, mai degrabă spre sfârşitul trimestrului I, s-a schimbat poziţia ciclică a economiei, ajungem din nou într-un surplus, ca să spun aşa, al cererii, deocamdată mic, tolerabil”, a adăugat Isărescu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed