Nadlac-Arad, autostrada fara capete

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a deschis la finele săptămânii trecute o porţiune de 28 de kilometri din autostrada Nădlac-Arad, respectiv 22 de kilometri ai lotului I şi 6 kilometri din lotul II. Pe aceste porţiuni se va putea circula cu maximum 100 de kilometri pe oră lucrările, nefiind încheiate. Mai mult, nici accesul pe sectorul de autostradă nu va fi prea confortabil. Dacă accesul pe capătul dinspre Arad al autostrăzii se va face în zona localităţii Pecica dintr-un nod rutier, pentru a ajunge în capătul vestic, apropiat graniţei, şoferii vor avea de parcurs 8 kilometri pe un drum judeţean până să urce pe autostradă. Beneficiile autostrăzii lipsesc deocamdată, în condiţiile în care ruta combinată autostradă-drum judeţean este cu aproape 10 kilometri mai lungă decât actualul DN7. Autostrada își va arăta cu adevărat utilitatea de abia anul viitor în iunie, când este programată definitivarea lucrărilor pe sectorul maghiar al autostrăzii, respectiv M43.

 

Restricţii


Inaugurarea de săptămâna trecută urmează tipicul altor inaugurări recente de autostrăzi, anume deschiderea traficului fără ca lucrările să fie încheiate. „Lucrările care mai sunt de realizat pe lotul I permit desfășurarea circulației rutiere în siguranță. Circulația va fi permisă diferențiat. Astfel, pe sensul Arad-Nădlac vor circula doar vehicule sub 7,5 tone, pentru că pe drumul de legătură între autostradă și vamă există o singură bandă pe sens, iar tirurile nu pot aștepta controlul de frontieră acolo pentru că ar bloca drumul», afirmă directorul proiectului autostrăzii Nădlac-Arad, Adrian Adler.

 

El a spus că vor continua lucrările pe lotul II, cu termen de finalizare la sfârșitul lunii iunie 2015, perioadă în care ar urma să fie finalizată și autostrada din Ungaria cuprinsă între Nădlac și Mako. Termenul de finalizare a lotului I este sfârșitul lunii ianuarie 2015, dar lucrările care mai au loc sunt în afara părții carosabile, la garduri sau scurgeri pluviale.

 

Până la finalizarea proiectului, șoferii vor putea circula cu cel mult 100 de kilometri pe oră, conform indicatoarelor de restricționare a vitezei amplasate.

 

mai multe, pe RL

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed