Nicolae Ciucă: ”Fac un apel către toți liderii politici să nu cadă pradă intereselor electorale”

Președintele PNL și al Senatului a afirmat luni, la o întâlnire cu primarii, că România are nevoie „de oameni de stat care să nu ia decizii grăbite și care să fie siguri că ceea ce fac nu afectează stabilitatea fiscală, economică și politică a țării”.

„În acest context fluid pe care îl traversăm, s-a deschis pentru România o fereastră de oportunitate pentru a se dezvolta rapid și pentru a genera mari proiecte de investiții atât la nivel național, cât mai ales la nivel local. Ca atare, trebuie să înțelegem că șansa noastră este acum și că timpul trece foarte repede. Suntem datori românilor cu o politică matură și cu o guvernare care să producă stabilitate politică, economică, socială și un înalt nivel de securitate. Fără această maturitate politică nu vom putea accesa tot acest parcurs de dezvoltare a țării”, a afirmat Nicolae Ciucă, la o întâlnire cu edilii din România.

„Decizia politică de a construi o mare coaliție legislativă și guvernamentală între cel mai mare partid de centru dreapta și cel mai mare partid de centru stânga din România este expresia maturității politice. Este rezultatul acestei nevoi de a asigura dezvoltarea accelerată a României în contextul regional și internațional prin care trecem. Coalițiile și alianțele politice nu se fac de bună-voie și nesiliți de nimeni. Ele se fac întotdeauna de nevoie și siliți de împrejurări. Ca atare, trebuie să dăm dovadă de seriozitate, onestitate și profesionalism în deciziile pe care le luăm pentru viitorul tuturor românilor”, a mai spus președintele Senatului.

„Fac, așadar, un apel către toți liderii politici să nu cadă pradă intereselor electorale când în joc este viitorul acestei țări și al nostru al tuturor. Mai mult ca niciodată, România are acum nevoie de o conducere politică vizionară, de oameni de stat care să nu ia decizii grăbite și care să fie siguri că ceea ce fac nu afectează stabilitatea fiscală, economică și politică a țării”, a subliniat Ciucă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri