Scene de box în Parlament cu doi deputați

S-au bătut în Parlament! Deputatul Florin Roman (PNL) susține că Dan Vîlceanu (fost membru PNL și ministru de Finanțe liberal în Cabinetul Cîțu) l-a lovit cu genunchiul în nas, pe holul Parlamentului. Roman anunță că va depune plângere penală împotriva acestuia.

„Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată.

I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.

În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului.

Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, a scrie Florin Roman pe Facebook.

„Nu a fost o bătaie, doar l-am luat după umeri și l-am condus afară din sala de plen după ce am avut un schimb de replici. Totul a început cu provocarea lui, a început să îmi spună cuvinte grele când eu eram în bancă în sala de plen alături de un coleg. I-am răspuns și eu, situația s-a tensionat și l-am scos afară. Dar nu ne-am bătut”, a declarat Dan Vîlceanu.

În urma conflictului, polițistul din cadrul Poliției Parlament a fost sesizat de către personalul Direcției Afaceri Interne a Parlamentului României, au declarat pentru G4Media surse parlamentare.

De asemenea, Poliția s-a sesizat din oficiu și face verificări pentru a stabili cum s-a produs evenimentul.

Deputatul PNL Florin Roman a mers la Institutul de Medicină Legală pentru certificatul medico-legal în baza căruia să depună plângere penală.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed