Grupul media al lui Trump a pierdut în primul trimestru peste 327 de milioane de dolari

Grupul a înregistrat o pierdere netă de 327,6 milioane de dolari din ianuarie şi până în martie, după ce a înregistrat o pierdere de un pic peste 210.000 de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, se precizează într-un comunicat.

TMTG, al cărei principal activ este reţeaua de socializare Truth Social, a avut o cifră de afaceri de 770.500 de dolari în această prioadă.

Cotat la Bursa din New York de la 28 martie, grupul media al candidatului republican la fotoliul de la Casa Albă este obligat să-şi publice rezultatele trimestrial.

În vederea intrării pe Wall Street, TMTG a fuzionat cu Digital World Acquisition Corp (DWAC), un vehicul cotat (SPAC), al cărui singur scop este să permită unei societăţi accesul mai uşor pe bursă.

Acest lucru a costat peste şase milioane de dolari grupul lui Donald Trump, crescând de patru ori pierderea operaţională faţă de primul trimestru din 2023, la 12,1 milioane de dolari.

”Potrivit datelor furnizate de TMTG la 29 aprilie 2024, acţiunile societăţii erau deţinute de peste 621.000 de acţionari, dintre care marea majoritate sunt investitori particulari”, precizează în comunicat întreprinderea.

Cursul Trump Media and Technology Group s-a prăbuşit cu peste 70% după intarea pe bursă, după care a început să crească de la jumătatea lui aprilie.

Această cădere a scăzut cu câteva miliarde averea lui Donald Trump, care controlează 57,3% dintre acţiunile TMTG.

Directorul general al grupului, Devin Nunes, un fost ales republican, a acuzat fonduri speculative de manipularea pieţei în vederea scăderii cursului acţiunii prin intermediul unui mecanism ilegal.

El a dat asigurări luni, citat în comunicat, că TMTG este ”bine capitalizat”.

”Fondul nostru de rulment pozitiv ne permite să explorăm şi să continuăm un eventai larg de iniţiative şi inovaţii în vederea dezvoltării platformei Truth Social, inclusiv potenţiale activităţi de fuziuni şi achiziţii”, a adăugat el.

”Suntem deosebit de entuziasmaţi de ideea de a progresa în domeniul streamingului TV în direct, în dezvoltarea propriei noastre reţele de difuzare de conţinut”, comentează Devin Nunes.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed