Nokia N9, impresii după folosire (FOTO)

Telefonul acesta este ultimul strigăt al Nokia, care trece de la vechi la nou, de la Symbian la  Windows.

 

Nokia N9 merge cu MeeGo, un sistem de operare dezvoltat de Nokia care, în ciuda multelor comentarii negative, se mișcă acceptabil. Android este, într-adevăr, mai intuitiv, mai aerisit, mai ușor de folosit, dar pentru cineva care nu este tipul loial unui sistem de operare, MeeGo n-ar trebui să fie un impediment.

 

Nokia N9 arată bine, o recunosc chiar și cei care nu vor să facă asta. Secretul design-ului acestui telefon stă în liniile sale, în modul în care se ține în mână, în simplitatea sa.

 

Din păcate, carcasa pare ieftină, iar ecranul se murdărește imediat și rămâne plin de amprente. La lumina zilei acest lucru poate fi supărător.

 

Am folosit Nokia N9 alături de un mai vechi smartphone, HTC Legend, care nu se compară cu N9 nici la specificațiile tehnice, nici la design. Acest Nokia N9 este din altă ligă. Totuși, chiar și în acest caz, poate fi făcută o mică observație: HTC Legend are o carcasă de aluminiu, care îi conferă o robustitate superioară față de carcasa din plastic a telefonului Nokia N9.

 

Ecranul N9, în afară de faptul că se murdărește foarte repede, răspunde greu la comenzi. Pentru a trece dintr-un ecran virtual în altul trebuie să pornești fix de la marginea telefonului, altfel poți să treci cu degetele pe ecran până te plictisești, nu-ți va răspunde.

 

Nokia N9 nu are decât două butoane fizice, ceea ce nu-i un lucru rău, dar poziționarea lor, pe margine, în partea dreaptă, sus, nu-i tocmai fericită. Folosirea lor nu vine întotdeauna în urma unei mișcări naturale, în continuitatea a ceea ce făceai anterior acționării lor.

 

Nokia N9 face fotografii acceptabile pentru un telefon, dar oricum Nokia nu a stat niciodată bine la acest capitol. Înregistrarea video mi s-a părut foarte bună și am fost surprins să constat cât de bine filmează pe timp de noapte. Imaginile filmate noaptea cu Nokia N9 au fost chiar  mai bune decât imaginile filmate tot noaptea cu o cameră video HD, din categoria entry level.

 

Bateria este, iarăși, o surpriză plăcută. N-am abuzat de aplicații și nici de conexiunea la Internet și telefonul încă mai avea baterie după cinci zile de folosire.

 

Nokia N9 are 135 grame, cameră 8 megapixeli Carl Zeiss, procesor 1GHz Cortex A8, 16 GB stocare și 1GB RAM.

 

Nokia N9 poate fi cumpărat, în România, la un preț de 430 euro, varianta de 16GB și 480 euro, varianta de 64 GB. Detalii aici.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed